බල්ටි චිකන්
අවශ්ය ද්රවය
බඩඉරිගු තෙල් තේ හදි 3
බි ළුණු 3
තත්කාලී 3
කුරුදු පොතු පොඩි කැබලි 1
එනසල් ඈට 3
ගම්මිරිස් ඇට 4
සුදුරු තේ හැදි 1/2
ඉගූරු තේ හැදි 1( සිහින්ව කපාගත් )
සුදුළුණු තේ හැදි 1(සිහින්ව කපාගත් )
ලුණු කුඩු තේ හැදි 1
කුකුල් මස් කැබලි 8
මුදවපු කිරි තේ හැදි 2
දෙහි යුෂ තේ හැදි 4
කොත්තමල්ලි කොල තේ හැදි 2 ( සිහින්ව කපාගත් )
කොල මිරිස් කරල් 2 (සිහින්ව කපාගත් )
බාජනයකට තෙල් දමා රත් කරගන්න.එයට ළුණු එක් කර මදගින්නේ රන්වන් පැහැයවන තෙක් තබා තක්කාලි එකතු කර හොදින් කවලම් කරන්න.ඉන් පසු කුරුදු , එනසල් , ගම්මිරිස් , ඉගුරු , සුදුළුණු , සුදුරු , නුනපහ ,මිරිස්කුඩු ,ළුණු කුඩු(අවශ්ය ප්රමාණයට ) මෙම සියල්ල එකතු කර මදගින්නේ මිනිත්තු 3-4 පිසගන්න.දැන් කුකුල් මස් ටික එක එක එකතු කර මිනිත්තු 7 කින් මුදවපු කිරි දමා හොදින් කවලම් කර වසා ගන්න .මදගින්නේ විනාඩ් 15ක් තබන්න.( ග්රේවී නැත හොත් මුදවපු කිරි ස්වල් පයක් එක්කරන්න)අන්තිමේදී කොත්තමල්ලි,දෙහි යුෂ එක්කර පසු ලිපෙන් ඉවත් කරගන්න .
0 comments:
Post a Comment