Rasa Madura

BALTI CHICKEN (බල්ටි චිකන්)

0
බල්ටි චිකන්



අවශ්‍ය ද්‍රවය

බඩඉරිගු තෙල් තේ හදි  3

බි ළුණු  3

තත්කාලී  3

කුරුදු පොතු පොඩි කැබලි  1

එනසල් ඈට  3

ගම්මිරිස් ඇට 4

සුදුරු තේ හැදි  1/2

ඉගූරු තේ හැදි 1( සිහින්ව කපාගත් )

සුදුළුණු  තේ හැදි 1(සිහින්ව කපාගත් )

ලුණු කුඩු තේ හැදි 1

කුකුල් මස් කැබලි 8

මුදවපු කිරි තේ හැදි 2

දෙහි යුෂ තේ හැදි 4

කොත්තමල්ලි කොල තේ හැදි 2 ( සිහින්ව කපාගත් )

කොල මිරිස් කරල් 2 (සිහින්ව කපාගත් )


සාදන ක්‍රමය

බාජනයකට තෙල් දමා රත් කරගන්න.එයට ළුණු එක් කර මදගින්නේ රන්වන් පැහැයවන තෙක් තබා තක්කාලි    එකතු කර හොදින් කවලම් කරන්න.ඉන් පසු කුරුදු , එනසල් , ගම්මිරිස් , ඉගුරු , සුදුළුණු , සුදුරු , නුනපහ ,මිරිස්කුඩු ,ළුණු කුඩු(අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට ) මෙම සියල්ල එකතු කර මදගින්නේ මිනිත්තු 3-4 පිසගන්න.දැන් කුකුල් මස් ටික එක එක එකතු කර මිනිත්තු 7 කින් මුදවපු කිරි දමා හොදින් කවලම් කර වසා ගන්න .මදගින්නේ විනාඩ් 15ක් තබන්න.( ග්‍රේවී නැත හොත් මුදවපු කිරි ස්වල් පයක් එක්කරන්න)අන්තිමේදී කොත්තමල්ලි,දෙහි යුෂ එක්කර පසු ලිපෙන් ඉවත් කරගන්න .

0 comments:

Post a Comment