POTATO BEDUMA (අල බැදුම )
අල 500g(අල ගෙඩිය 4ට කපා දිගට කපාගන්න )
ළුණු 250g
උම්මලකඩ 75g
සුදුළුණු බික් 3
කරපිංචා
ඉගුරු 10g
කැලිමිරිස් 50g
ලුණු (අවශ්ය ප්රමාණයට )
රම්පේ (පොඩි කැබැල්ලක් )
සිනි තේ හැදි 1ක
දෙහි යුෂ තේ හැදි 3
සාදන ක්රමය
ගැඹුරු තෙලේ අල හා ළුණු වෙන වෙනම රන්වන් පැහැය වනතෙක් බැදගන්න.ඉන්පසු වෙනත් භාජනයක් ගෙන එයට තෙල් ස්වල්පයක් දමා සුදුළුණු එක්කර ගන්න.එය බැදී එන විට කරපිංචා,රම්පේ,ඉගුරු දමා එය මදගින්නේ තබා පසුව කැලිමිරිස් එකතු කර මදාවේලාවකින් උම්මලකඩ දමා ගන්න.ඉන්පසු බැදගත් භාජනය ඉවතට ගෙන බැදගත් අල සහ ළුණු එකතු කර ගන්න.අවසානයේදී ලුණු,දෙහියුෂ සහ සිනි එකතු කර මිශ්ර කර මද වේලාවක් තියන්න.
0 comments:
Post a Comment