බටු මොජු
අවශ්ය ද්රවය
බටු 250g(දිග අතට කපාගන්න )
ළුණු ගෙඩි 2
අම්මිරිස් කරල් 10
සුදුළුණු බික් 3
ඉගුරු 2.5cm 1
හාල්මැස්සන් 15-20
කරපිංචා 8
තුනපහ මේසහැදී 1
අබ තේ හැදි 1
සිනි තේ හැදි 2-3
පොල්තෙල්
ලුණු (අවශ්ය ප්රමාණයට )
- පළමුව භදූනක් ගෙන තෙල් දා රත් කර ගන්න.
- තෙල් රත් වූ පසු බටු,හාල් මැස්සන් තරමක් කළු හා රන්වන් පැහැය වන තෙක් බැදගන්න.
- බැදගත් හාල්මැස්සන් හා බටු හොදින් තෙල් බේරා ගන්න.
- දැන් ළුණු හා අම්මිරිස් තෙලේ බැදගන්න.හොදින් තෙල් බේරා ලිපෙන් තෙල් බදුන ඉවත් කරන්න.
- ඉගුරු,සුදුළුණු, අබ හොදින් අබරාගන්න හෝ බේලෙන්ඩ් (blender)කර ගන්න .
- දැන් පොඩි භාජනයක් ගෙන එයට සාදාගත් තලපය,තුනපහ,සිනි,ලුනු ,විනාකිරි දා හොදින් කවලම් කර ගන්න.සිනි දියවන තෙක් කවලම් කරගන්න.
- භදූනක් ගෙන එයට පොල්තෙල් දමා කරපිංචා එකතු කර බැදගන්න.පසුව සාදාගත් මිශ්රනය එකතු කර අනෙකුත් බැදගත් සියල්ලම එක් කර කවලම් කර ගන්න.විනාඩි 5-6 මදගින්නේ තියා ලිපෙන් ඉවත් කර ගන්න.
0 comments:
Post a Comment