Rasa Madura

Chicken Shawarma ( චිකන් ශවර්මා )

0

චිකන්  ශවර්මා


අවශ්‍ය අමුද්‍රව්‍ය 


කුකුල් මස් ( Breast ) 2

මුදවපු කිරි ( පිරිසි කෝප ) 1

දෙහි යුෂ තේ හැදි 2

පාස්ලි තේ හැදි 3(සිහින්ව කපාගත්)

ලුණු කුඩු තේ හැදි 1/2

රතු ගම්මිරිස්( Paprika)තේ හැදි 1/4

ඉගුරු (සිහින්ව කපාගත්) තේ හැදි 1/4

සුදුළුණු බික් 5 (සිහින්ව කපාගත්) 

අරාබික් රොටි

පිපිඤ්ඤා 1

බි ළුණු 2

සළාද කොල 2ක්


සෝස් (Sauce)සාදා ගැනීමට අවශ්‍ය ද්‍රවය

තහිනා පේස්ට් ( පිරිසි කෝප ) 1/2

සුදුළුණු බික්  2 ( සිහින්ව කපාගත්)

මුදවපු කිරි තේ හැදි 4

දෙහි යුෂ තේ හැදි 1/2


සාදාගන්නා ආකාරය


පළමුව බාජනයක් ගෙන මුදවපු කිරි , ලුනුකුඩු , සුදුළුණු , ඉගුරු , රතු ගම්මිරිස් ( Paprika) හා කපා ගත් කුකුල් මස් හොදින් කවලම් කරගන්න.පැය 3ක් පාමන ශිතකරනයක තබන්න.

බාජනයක් ගෙන එයට තහිනා පේස්ට්,සුදුළුණු ,මුදවපු කිරි ,දෙහි යුෂ එක්කර හොදින් කවලම් කර වෙනම තියන්න.

දැන් අපි සාදාගත් කුකුල් මස් ටික පිසගමු.බදුනක් ගෙන ලිප මත තබා එයට ඔලිවූ තෙල් දමා රත් වූ පසු කුකුල් මස් එක්කර ගන්න.මදගින්නේ විනාඩි 10 පමන පිසගෙන බදුන ඉවත් කරන්න.

අරබික් රොටියක් ගෙන රත් කරගන්න.රොටිය උඩින් ඔබ සදාගත් සෝස් තවරා ගන්න.සලාද කොල,පිපිඤ්ඤා,ළුණු,තත්කාලී එක තට්ටුවකට තබා එයමත කුකුල් මස් දමා රොටිය ඔතා ගන්න. 


සැ.කරුනු


  • කුකුල් මස් කපාගන්නා විට එය දිග අතට කපා මැදින් කපාගන්න. 

  • අරාබි රොටි හා  ත්හීනා සෝස් වෙළද පොලින් ලබාගත හැක.

  • ත්හීනා වෙනුවට මයෝනිස් බාවිතා කරන්න පුළුවන්.




0 comments:

Post a Comment