Rasa Madura

CHICKEN FRIED RICE (චිකන් ප්‍රයිඩ් රයිස් )

0
චිකන් ප්‍රයිඩ් රයිස්





අවශ්‍ය ද්‍රවය

කුකුල් මස් 300g (පොඩි කොටුවලට කපාගන්න )

බිත්තර 4

හාල් 1 kg (පිස ගත් බත් )

B ළුණු ගෙඩි 2ක් (සිහින් ව කපාගත් ) CHOPPED

සුදුළුණු බික් 5ක් (සිහින් ව කපාගත් )CHOPPED

ඉගුරු ස්වල්පයක් ( සිහින්ව කපාගත් )CHOPPED

ලීක්ස් 100g (සිහින්ව දිග අතට කපාගන්න)

කැරට් 200g (සිහින්ව දිග අතට කපා ගන්න )

සොයා සෝස් තේ හැදි  3

තල තෙල් තේ හැදි 1/4( sesame oil)

ලුණු කුඩු (අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට )

ළුණු කොල

බටර් හෝ තෙල් තේ හැදි 2



සාදාගන්නා ආකාරය


පළමුව බටර් හෝ තෙල් භදුනකට දා රත් කර ළුණු,ඉගුරු, සුදුළුණු රන් වන් පැහැය වන තෙක් තබා  කුකුල් මස් එක් කර  සාමාන්‍ය යිදෙන තෙක් තබා බිත්තර එක් කර කැරට්,සොයා සෝස්,ලුණු දා හොදින් කවලම් කර මද වේලාවක්  පිස ගන්න .පසු පිස ගත් බත් හා ලීක්ස් එක් කර නැවතත් හොදින් කවලම් කර තල තෙල් එක් කර ලිපෙන් ඉවත් කර ගන්න.පසු අවසාණයට කපා ගත් ළුණු කොල ඉස ගන්න.



වැදගත් කරුණු


1 .කුකුල් මස් කටු ඉවත් කර පොඩි කොටුවලට කපාගන්න.

2 .බිත්තර කවලම් කර එක් කර ගන්න.

3 .වඩාත්ම සුදුසුයි බාස්මති සහල් භාවිතය.හාල් උයන විට තෙල් ස්වල්පයක් හා ලුනුකුඩු දා පිසගන්න.

4 .තල තෙල් නොමැති වූ ව මෙම ආහාරය සාදාගත හැකිය.

5 .ළුණු කොල ඔබට අවශ්‍ය හැඩයකට කපා ගත හැක.


0 comments:

Post a Comment