වෙජිටබල් චොප්සි
අවශ්ය ද්රව්ය
බටර් හෝ තෙල් තේ හැදී 1 1/2
කැරට් 1ක් (දිග අතට කපාගත් )
බෝංචි 5ක්
සුදුළුණු බික් 2ක් (සිහින්ව කපාගන්න)CHOPPED
බෙල් පේප (කොළ පාට) 1
බෙල් පේප (රතු පාට) 1
මෂ් රුම් 40g
කුකුල් මස් තම්බා ගත් වතුර (STOCK)හෝ වතුර 100ML
ලුනු කුඩු ( අවශ්ය ප්රමාණයට)
ගම්මිරිස් ( අවශ්ය ප්රමාණයට)
සෝයා සෝස් තේ හැදී 1/2
ඔයිස්ට සෝස් තේ හැදී 1/2
තල තෙල් තේ හැදී 1/2
ගෝවා කැබැල්ලක්
බඩඉරිගු පිටි (CORN FLOUR )
සාදාගන්නා ක්රමය
බදුනක් ගෙන එයට බටර් හෝ තෙල් දා රත් කර සුදුළුනු,B ළුණු එකතු කර රන් වන් පැහැය වූ විට කපා ගත් එළවළු එක් කර විනාඩි 2 ක් පමණ පිසගන්න.ඉන් පසු සෝයා සෝස්,ඔයිස්ට සෝස් ,වතුර හෝ ස්ටොක්
(stock), අවශ්ය ප්රමාණයට ලුනු,ගම්මිරිස් එක් කර විනාඩි 4 ක් පමණ තබන්න.පසුව දිය කර ගත් බඩඉරිගු පිටි (CORN FLOUR )එකතු කර විනාඩි 2 පමණ තබන්න.අවසානයේදී තල තෙල් එක් කරන්න.දැන් ඔබට නුඩ්ලස් හෝ බත් සමග රසවිදිය හැකිය.
වැදගත් කරුණු
1. බෝංචි,ගෝවා හා බෙල් පේප හරස් අතට කපාගන්න.
2. බඩඉරිගු පිටි වතුර සවල්පයක් දා දිය කර භාවිතා කරන්න.
0 comments:
Post a Comment