ඉස්සෝ මසාලා
අවශ්ය අමුද්රව්ය
ඉස්සන් 1kg
ළුණු ගෙඩි 05
තක්කාලි 3
ඉගුරු/සුදුළුනු තේ හැදී 2.5(අබරා ගත්)
මිරිස් කුඩු තේ හැදී 2
කහ කුඩු තේ හැදී 1
කොත්තමල්ලි කුඩු තේ හැදී 1
මසාලා කුඩු තේ හැදී 1/2
කරපිංචා අතු 2ක්
දෙහි යුෂ තේ හැදී 2
අබ තේ හැදී 1/2
ලුනු අවශ්ය ප්රමාණයට
වතුර කෝප්ප 1/2
සාදාගන්නා ආකාරය
2.බදුනක් ගෙන තෙල් දා රත් කර අබ,ලුනු එක් කර රන් වන් පැහැය වන තෙක් තබා කොත්තමල්ලි කුඩු ,මසාලා කුඩු ,මිරිස්,කරපිංචා,තක්කාලි දා විනාඩි 3-4 පමණ පිසගන්න.
3. පසු ඉස්සන් එක් කර හොදින් කවලම් කර මද ගින්නේ විනාඩි 5ක් පිසගෙන වතුර හා අවශ්ය ප්රමාණයට ලුනු දා ඉදෙන්න හරින්න.
0 comments:
Post a Comment