Rasa Madura

CREAM OF CHICKEN SOUP (ක්‍රීම් ඔෆ් චිකන් සුප්)

0
ක්‍රීම් ඔෆ් චිකන් සුප් 





අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


B ළුණු   30g

ලීක්ස්    30g

සැල්දිරී  30g

පිටි        50g

කුකුල් මස් තම්බා ගත් වතුර  1L (STOCK )

ෆ්‍රෙෂ් ක්‍රීම්  125ML

කුකුල් මස්  100g

ලුනු (අවශ්‍ය පමණට)

ගම්මිරිස්  (අවශ්‍ය පමණට)

සුදුළුණු බික්  3

බටර් තේ හැදි  1 1/2



සාදාගන්නා ආකාරය

පළමුව බදුනක් ගෙන එයට බටර් එක් කර රත් වූ පසු සුදුළුණු,ළුණු ,ලීක්ස්,සැල්දිරි දා මද වේලාවක් පිසගන්න.ඉන් පසු පිටි එක්  කර හොදින් කවලම් කර විනාඩි 2ක් පමණ තබන්න.පසු කුකුල් මස් තම්බා ගත් වතුර (stock) දමා කවලම් කර හොදින් රත් වෙන්න හරින්න.ඉන් පසු ලිපෙන් ඉවත් කර මදක් නිවෙන්න හැර බිලෙන්ඩ්   (blend)කර පෙරා ගන්න.නැවතත් බදුනක් ගෙන රත් කර පෙරා ගත් සුප් දා රත් කර ගන්න.රත් වූ පසු අවශ්‍ය පමණට ලුනු,ගම්මිරිස් හා තම්බා ගත් කුකුල් මස්  එක් කර ලිප මදක් ගින්දර අඩු කර ප්‍රස් ක්‍රීම් දා මද වේලාවක් රත් කර ලිපෙන් ඉවත් කරන්න.

වැදගත් කරුණු

1. ප්‍රස් ක්‍රීම් වෙළද පොලෙන් ලබා ගත හැකිය.

2.කටු ඉවත් කරපු කුකුල් මස් පොඩි කැබලි වලට කපා තම්බා ගන්න. 

0 comments:

Post a Comment