හෝම් මේඩ් පිටිසා
( HOME MADE PIZZA )
අවශ්ය ද්රව්ය
යීස්ට් 7g
සිනි තේ හැදි 1/2
ලුණු තේ හැදි
පිටි කෝප්ප 6
B ළුණු 2ක්,මාළුමිරිස් හෝ බෙල් පේපර් කරල් 4ක්,(අවශ්ය හැඩයකට )
මොසරැල්ලා චීස් (තුනී වට ගා ගත් )
සාදාගන්නා අයුරු
1. පළමුව මද උණුසුම් ජළය භාජනයකට දමා එයට යීස්ට්,සිනි,ලුනු කුඩු හා පිටි කෝප්ප 1ක් එයට එකතු කර හොදින් කවලම් කර විනාඩි 15ක් පමණ පැත්තකින් තබන්න.
2.වෙනත් භදුනක් ගෙන එයට පිටි එක් කර ඔලිවු තෙල් හා පැත්තකින් අරන් තිබු මිශ්රනය ද එක් කර හොදින් මිශ්ර කරගන්න.එවිට මෝලිය වන තෙක් අනාගන්න.නැවතත් ඔලිවු තෙල් ස්වල්පයක් රොටිය උඩින් ගා ගන්න.එම භාජනය වසා පිපෙන්න විනාඩි 45ක් පමණ පැත්තකින් තබන්න.පසු පිපෙන්න තිබු රොටිය නැවතත් කවලම් කර විනාඩි 15ක් පමන වසා පිපෙන්න හරින්න.
3. තක්කලි සෝස්
අවශ්ය ද්රව්ය
තක්කලි ගෙඩි 5ක් ( සිහින්ව කපාගත්)chopped
ඉගුරු ස්වල්පයක් (සිහින්ව කපාගත් )chopped
ලුනු ගෙඩි 1ක් (සිහින්ව කපාගත් )chopped
සුදුළුණු බික් 2ක් (සිහින්ව කපාගත්)chopped
තත්කාලී පේස්ට් (tomato paste) තේ හැදි 1
ඔලිවු තෙල් තේ හැදි 2
සාදාගන්නා අයුරු
පළමුව හදුනක් ගෙන තෙල් දා රත් කර සුදුළුණු,ළුණු ,ඉගුරු එක් කර රන් වන් පැහැ වුනු පසු තක්කාලි දා කවලම් කර විනාඩි 2ක් තබා අවශ්ය පමණට ලුනු හා තත්කාලී පේස්ට් එකතු කර මද වේලාවක් තබා ලිපෙන් ඉවත් කරන්න.
4.සදා ගත් මෝලිය ඔබට අවශ්ය ප්රමාණය වලට ගුලි කඩා රවුම් හැඩයට තුනී කර ගන්න.එම මත ඔබ සාදාගත් තක්කලි සෝස් අතුරා ඉට උඩින් ලුනු,මාළුමිරිස් හෝ බෙල් පේප එක් කර අවසානයේ මොසරැල්ලා චීස් දමා 250c විනාඩි 15-20 අතර අවන් එකක දා පිස ගන්න(අවදානයෙන් සිටින්න).
වැදගත් කරුණු
වැදගත් කරුණු
- අවශ්ය නම් ඔබට සිහින්ව කපාගත් මස් හා සොසේඡ් භාවිතා කල හැකිය.
0 comments:
Post a Comment