Rasa Madura

ජින්ජර් පෝක් විත් බ්ලැක් බීඉන් සෝස්(GINGER PORK WITH BLACK BEAN SAUCE)

0
ජින්ජර් පෝක් විත් බ්ලැක් බීඉන් සෝස්

අවශ්‍ය ද්‍රවය 


උරු මස්(කටු ඉවත් කර  )350g

සුදුළුණු බික් 3(ඉතා සිහින් ව කපාගන්න) chopped

ඉගුරු මේස හැදි  1( ඉතා සිහින් ව කපාගන්න) chopped

සොයා සෝස් මේස හැදි 1

සිනි තේ හැදි  1/2

බඩ ඉරිගු පිටි තේ හැදි 2(corn flour )

තෙල්  මේස හැදි 3

මාළුමිරිස් කරල් 3ක් හෝ බෙල් පේප 4

ලුණු අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට

ළුණු කොල 5

කුකුල් මස් ස්ටොක් මේස හැදි 6 (කුකුල් මස් තම්බා ගත් වතුර )



සදා ගන්නා ආකාරය 

  1. උරු මස් ඉතා සිහින් ව මදක් දිගට කපාගන්න.පසු ඉගුරු,සුදුළුණු,එක් ක කවලම් කර සීසන් වෙන්න විනාඩි 15ක් පමණ තියන්න.
  2. භාජනයක් ගෙන එයට ස්ටොක් ,සොයා සෝස් ,සිනි හා බඩ ඉරුගු පිටි (corn flour ) දමා හොදින් කවලම් කර පැත් තකින් තබන්න .
  3. සාමාන්‍ය  තාච්චියක් ( frying pan ) ගෙන එයට තෙල් එක් කර ගන්න.ඉන් පසු කපාගත් උරු මස් දා විනාඩි 3-4 ක් පිසගන්න. පසුව මාළුමිරිස් හෝ බෙල් පේප හා අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට ලුණු දා කවලම් කර මදගින්නේ හොදින් පිස ගන්න.
  4. බ්ලැක් බින් සෝස් හා ඔබ සාදාගත්  සෝස්  ද එකතු කර කවලම් කර මද වේලාවක් පිසගෙන ලිපෙන් ඉවත් කරන්න.
වැදගත් කරුණු 
  • බඩ ඉරුගු පිටි (corn flour ) වතුර ස්වල්පයක් දා කවලම් කර එක් කරන්න.

0 comments:

Post a Comment