Rasa Madura

Sweet Corn and Egg Drop Soup (බඩඉරිගු හා බිත්තර සුප් )

0
බඩඉරිගු හා බිත්තර  සුප් 


අවශ්‍ය ද්‍රවය 



ක්‍රීම් බඩඉරිගු  100 ග්‍රෑම් 

ළුණු ගෙඩි  3 

සුදුළුනු බික් 3

ඉගුරූ  5 ග්‍රෑම් 

බටර් තේ හැදි 1 1/2

ස්ටොක් ( එළවලු හෝ කුකුල් මස් තම්බා ගත් වතුර ) ලීටර් 1

බිත්තර සුදු මද  3 ක් 

බඩඉරිගු පීට් 1 1/2

ගම්මිරිස් කුඩු

ලුණු කුඩු


සාදන ආකාරය

පළමුව බදුනක් ගෙන එය රත් වෙන්න තබන්න.රත් වූ පසු බටර් එකතු කර ගත් පසු සුදුළුණු ,ඉගුරූ ,ළුණු දා හොදින් කවලම් කර රන් පැහැය වෙන තෙක් තබා ක්‍රීම් බඩඉරිගු (Cream Corn) එකතුකර ඔබ සදා ගත් එළවලු හෝ කුකුල් මස් තම්බා ගත් වතුර  (stock) යොදා ඉන්පසුව එය උතුරා ගත් පසු බඩඉරිගු පිටි (Corn Flour) යොදා එය උතුරනවිට තම පදමට ලුණු කුඩු සහ ගම්මිරිස් කුඩු එක්කර පසු අවසානයේදී  කවලම් කරගත් බිත්තර සුදුමද එකතුකර ගන්න ඉන්පසුව ඔබට ඉතා රසවත් සුප් පානයක්‌ පහසුවෙන් පිලිවල කරගත හැක.

සැ: කරුණු

  • ළුණු , සුදුළුණු , ඉගුරු සිහින්ව කපාගන්න (Chopped)
  •  බිත්තර සුදුමද හොදින් කවලම් කරගන්න.
  •  විශේෂ කරුණක් වන්නේ කවලම් කරගත් බිත්තර සුදුමද එයට එක්කරගන්නා විට ඉතා සෙමින් යොදාගන්න එසේ නොවුනොත් බිත්තර කැබලි වලට වෙන් නොවේ.
  • Cream Corn ටින් වෙළදපොලෙන් ලබා ගත හැක.
  • බඩඉරිගු පිටි සුප් එකට එකතු කරගන්න පෙර වතුර සුවල්පයක් දමා කවලම් කරගන්න.ඉන් පසුව සාදාගන්නා සුප් එකට එකතු කරගන්න.

0 comments:

Post a Comment