Rasa Madura

BUTTER CHICKEN (බටර් චිකන් )

0
ඔබ කැමතිද ඉතා රසවත් ඉන්දියානු  ආහාරයක් පිසගැනිමට .එන්න අපහා සමග එක්වන්න.

බටර් චිකන් 




අවශ්‍ය ද්‍රවය

එළවළු තෙල් කොප්ප 1/4


සිහින්ව කපාගත් ළුණු ගෙඩි 1 1/4


සුදුළුණු (සිහින් ව කපාගත්) බික් 03


වතුර මෙසහැදී 2


තක්කලි 8(ඉතා සිහින් ව කපාගත් )


ලුණු (ඔබට ඇති පමණ )


ගරම් මසාලා තේ හැදි 2


මිරිස්කුඩු තේ හැදි 1


නැවුම් කිරි (Fresh Cream) කප් 1/2


බටර් 1/4 කප් 


කුකුල් මස් කලව (Chicken Breast ) 4



සාදන ආකාරය 


පළමුව ඔබට සුදුසු බදුනක් ගෙන රත් කරන්න .ඉන් පසු සුදුළුණු , ළුණු එකතු කර රන්වන් පැහැය වෙන තෙක් තබා තත්කාලී ද එක්කර හොදින් කවලම් කර ගන්න.විනාඩ් 3ක් තබන්න.ගරම්මසාලා ,මිරිස්කුඩු  එක්කර කවලම් කර මද වේලාවකින් පසු කුකුල් මස් හා වතුර  එකතු කර(බදුන ආවරණය කර ) විනාඩි 15 පිසගන්න.පසු නැවුම් කිරි ( fresh cream ) දමා විනාඩි 5ක් තබා බදුන ලිපෙන් ඉවත් කරන්න. 


0 comments:

Post a Comment