අලුවා
සුදුහාල් පිටි 1kg
සුදුසිනි 1kg
සුදුරු තේ හැදි 2ක්
සාදන ක්රමය
පළමුව හොදින් හාල්පිටි බැදගන්න (කවලම් කර කර මදගින්නේ රන් වන් පැහැ වන තුරු ම බැදගන්න.නැත්නම් පිටි කරවීමට ඉඩ ඇත.)ඉන්පසු පිටි හොදින් පිටි හලා ගන්න.බදුනකට සිනි දමා එයට වතුර කෝප්ප 2 1/2 ක් පමණ දමා හොදින් හැදි ගා ගන්න.( ඉහලට එසවූ පසු එය ලිපෙන් බා නිවෙන්නට තබා පිටි එක්කර හොදින් කවලම් කරන්න...භදුනක් ගෙන එය රත් කර සුදුරු ද එකතු කර සුවද එන තුරු බැදගන්න.ඉන්පසු බැදගත් සුදුරු,හාල්පිටි හා පැණි සමග එක් කර තලපයක් වන තෙක් අනාගන්න.අවසානයේ ලැල්ලක් හෝ තැටියක පීට් ස්වල්පයක් ඉස ඒ මත හොදින් අතුරා තුනී කර ගන්න.නැවතත් ඒ මත පිටි ඉසා ඝන වීමට පෙර කැලි කපාගන්න.
0 comments:
Post a Comment