Rasa Madura

Sri Lankan Chicken Mulligatawny Soup(ශී‍්‍ර ලංකා කුකුල් මස් මොලගතන්නි සුප් )

0
ශී‍්‍ර ලංකන් කුකුල් මස් මොලගතන්නි සුප්








අවශ්‍ය ද්‍රවය

කුකුල් මස් 500g(පොඩි කොටුවලට කපාගන්න )cubed

කුකුල් මස් තම්බා ගත් වතුර(chicken stock) කෝප්ප 06ක්

ලුනුකුඩු (අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට)

ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැදි 2

කොත්තමල්ලි කුඩු මේස හැදි 1

සුදුරු කුඩු  මේස හැදි 1

තත්කාලී ගෙඩි 2ක්(ඉතා සිහින් ව කපාගන්න)CHOPPED

B ළුණු ගෙඩි 1ක් (ඉතා සිහින් ව කපාගන්න)CHOPPED

කුරුදු පොඩි කැබැල්ලක්

ඉගුරු තේ හැදි 1( සිහින් ව කපාගත්)CHOPPED

සුදුළුණු බික් 6 ක් (සිහින් ව කපාගත්)CHOPPED

මිරිස්කුඩු තේ හැදි 1ක්

තෙල් මේස හැදි 2

කරපිංචා තේ හැදි 1ක් ( පොඩිවට කපා ගත්)

පොල් කිරි කෝප්ප 2ක්

දෙහි මේස හැදි 1

කහ කුඩු (ස්වල්පයක්)




සාදාගන්නා ක්‍රමය 

1.පළමුව කුකුල් මස් තම්බා ගත් වතුර (chicken stokes) මදක් ගැඹුර තියන භාජනයකට දමා රත් කර ගන්න.ඉන් පසු කපාගත් කුකුල් මස් එකතු කර ගෙන හොදින් රත් වෙන්න හරින්න.පසුව එක් කර ගන්න ලුනු කුඩු , ගම්මිරිස් , කොත්තමල්ලි කුඩු  ,කහකුඩු ,තත්කාලී ,ළුණු ,ඉගුරු ,සුදුළුණු ,මිරිස්කුඩු ,සුදුරු කුඩු,කුරුදු   
දමා විනාඩි 30ක් පිසගෙන ලිපෙන් ඉවත් කරන්න.


2.සාමාන්‍ය භාජනයක් ගෙන තෙල් දා රත්කර ගෙන ,ළුණු දමා  මද  වේලාවකින් කරපිංචා එක් කර රන්වන් පැහැය වන තෙක් තබා පොල් කිරි එක් කර රත් වූ පසු ඔබ පැත්තකින් තබා ගත් භාජනයට මෙය එක් කර දෙහි යුෂ ද දමා තවත් විනාඩි 15ක් පමණ රත් කර ලිපෙන් ඉවත් කරන්න. 

0 comments:

Post a Comment