බටර් කේක්
අවශ්ය ද්රවය :
පිටි ග්රෑම් 250
සීනි ග්රෑම් 250
මාගරින් හෝ බටර් ග්රෑම් 250
වැනිලා තේ හැදී 2
බේකිං පවුඩර් තේ හැදී 2
බිත්තර 4
බඩ ඉරුගු පිටි 50
සාදාගන්නා ක්රමය :
පළමුව සීනි හා බටර් හොදින් මිශ්ර කරන්න(සීනි දිය වනතෙක් ).එම මිශ්රණට එක් වරකට එක බැගින් කහ මද මිශ්රකර බිත්තර හතරේම කහ මද ටික ගසන්න.වැනිලාද මිශ්ර කරන්න.බිත්තර සුදුමද 4ක් බදුනකට දමා වතුර තේ හන්දක්ද දමා උකු පෙන සෑදෙන තෙක් ගසන්න.පිටි ග්රෑම් 250 ට බේකිං පවුඩර් හා බද ඉරුගු පිටි දමා කවලම් කර බිත්තර මිශ්රණයට එය එක් කර බිත්තර සුදු මදයද ටිකින් ටික එකතු කරමින් හොදින් කවලම් කරන්න.ඉන් පසු තැටියක් ගෙන ඈතුලත බටර් ගා ඔබ සදා ගත් මිශ්රණය එකතු කර විනාඩි 45ක් හා උෂ්ණත්වය 160'c අවන් එකක් තුල සාදාගන්න.
0 comments:
Post a Comment